Westgate

Alfons Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden

Beschrijving

Bedrijvencampus West Gate is klaar voor verdere uitbreiding! Na de ontwikkeling van de eerste fase, die ruimte creëerde voor meer dan 50 bedrijven waaronder Vanmarcke, Festool, AstraZeneca, Fosbury & Sons, Brico en tal van andere kleinere KMO-bedrijven, is het nu tijd voor de tweede fase.

Het vroegere kantoorgebouw en drukkerij van Mediahuis (De Standaard/Nieuwsblad) met hun solide structuur en unieke volumes krijgen een nieuw leven.

Niet alleen zal er plaats zijn voor grotere bedrijfsgebouwen op maat, maar ook kleinere innoverende, ambachtelijke bedrijven zullen hier hun gading vinden. Van kleine of grote kantoren, showrooms, flexibele ateliers tot opslagplaatsen, West Gate biedt het allemaal op een toplocatie aan de grens van Vlaanderen met Brussel!

4 ha
oppervlakte
40 %
hergebruik van ruimte
6,500
betonpuin hergebruikt
1,625
meer groen

Toplocatie aan de grens met Brussel

De ligging van West Gate aan het kruispunt van de snelwegen R0, E19 en E40 maakt de bedrijvencampus bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. De onmiddellijke nabijheid van een op- en afrittencomplex zorgt voor een eenvoudige en efficiënte ontsluiting. Op wandelafstand bevindt zich een tram- en treinstation (Groot-Bijgaarden en Sint-Agatha-Berchem) met verbinding naar het centrum van Brussel. In de onmiddellijke omgeving zijn ook diensten te vinden zoals supermarkten, restaurants, etc. en wordt er gedacht aan het oprichten van een kinderopvang on site. West Gate is ondernemen op een kwalitatieve en innoverende toplocatie, op een boogscheut van Brussel.

Unieke herontwikkeling

De vroegere gebouwen van Mediahuis worden deels afgebroken en deels behouden voor een grondige metamorfose. De huidige parkeerterreinen maken plaats voor 2 prachtige nieuwbouw bedrijfsgebouwen op maat. West Gate is klaar om nieuw leven te geven aan deze unieke gebouwen met geschiedenis!

 

​NIET ALLEEN ZAL ER PLAATS ZIJN VOOR GROTERE BEDRIJFSGEBOUWEN OP MAAT,
MAAR OOK VOOR KLEINERE  INNOVERENDE AMBACHTELIJKE BEDRIJVEN.

 

Beschikbaarheden

Westgate Vanaf 50 m²

Laat je hier alvast wat inspireren...

Services on site

West Gate wil meer zijn dan een klassiek bedrijventerrein en streeft naar een campus-concept waar het aangenaam is om te werken en te inspireren. Een palet aan diensten zoals lunchfaciliteiten, meeting rooms, event space, flexibele opslag, sport, … Binnen een groen en duurzaam kader.

Beelden van de renovatie

Blog

Theater op Westgate

27-08-2021

De gestripte gebouwen op #Westgate staan nog een tijdje leeg, dé ideale gelegenheid dus om Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek de kans te bieden enkele leuke theatervoorstellingen te organiseren in deze toch wel impressionante gebouwen!

Zo passeerden de voorstellingen 'Screws' en 'Testament van een journalist' de revue, die een mooie link maakt met het verleden van deze locatie (de vroegere Mediahuis-site). Het was alvast een succes!

Gebouwen op Westgate volledig gestript

22-06-2021

Na het strippen van een (overgroot) deel van de vroegere gebouwen en drukkerij van Mediahuis door Viabuild, is het nu tijd om de werf op te schonen en het terrein bouwrijp te maken voor de start van de projecten op maat na het zomerverlof.

Afbraak kantoorgebouw

11-05-2021

Het kantoorgebouw gaat tegen de vlakte. Ondertussen wordt ook de doorgang tussen het voorste en het achterliggende gebouw gemaakt en creëren we zo 2 afzonderlijke entiteiten.

Recyclage op Westgate

23-02-2021

6.500! Dat is het totaal aantal m³ aan puin dat gerecupereerd wordt na het strippen/deels slopen van de verouderde gebouwen op bedrijvenpark #Westgate.

Alle materialen worden zorgvuldig van elkaar gescheiden. Het beton en mengpuin wordt gebroken en hergebruikt als funderingsmateriaal op de werf. Het staal wordt opnieuw als grondstof gebruikt in de metaalindustrie. Het gipsafval wordt na opschoning als grondstof gebruikt voor de productie van nieuwe platen.

Door hergebruik of recyclage krijgen al deze grondstoffen een nieuw leven, wordt verspilling voorkomen en kan op de productie van nieuwe grondstoffen bespaard worden.

Ook dat is duurzaam herontwikkelen! Lees hier alles over onze duurzame visie.

Verloop van strippen gebouwen

19-02-2021

Strippen van het toekomstig parkeergebouw

05-02-2021

Start commercialisatie fase 2!

29-01-2021

Bedrijvencampus Westgate is klaar voor verdere uitbreiding! Het vroegere kantoorgebouw en drukkerij van Mediahuis met hun solide structuur en unieke volumes krijgen een nieuw leven. Van kleine of grote kantoren, showrooms, flexibele ateliers tot opslagplaatsen, West Gate biedt het allemaal op een toplocatie aan de grens van Vlaanderen met Brussel!

Filmpje afbraakwerken

26-01-2021

De afbraakwerken van een deel van de oude gebouwen, die niet meer bruikbaar zijn, zijn van start gegaan. Het andere (en overgrote) deel van de gebouwen wordt behouden en gerenoveerd. Naast het optimaal hergebruiken van onze bestaande ruimte, houden we ook rekening met het hergebruik van de materialen. Zo zal het merendeel van het puin worden hergebruikt in de koffering van de wegenis en het gebouw om zo de afvalstromen aanzienlijk te beperken. Ook het staal wordt gerecycleerd om nadien een nieuw leven te krijgen.

Deze combinatie van zowel renovatie en nieuwbouw zal uiteindelijk resulteren tot een gloednieuwe en duurzame plek om te ondernemen: een nieuwe business campus genaamd Westgate, die ruimte zal voorzien voor zowel grote als kleinere ondernemingen.

Afbraakwerken gestart!

19-01-2021

De afbraakwerken aan de bestaande gebouwen zijn gestart. Een deel van de magazijnen wordt afgebroken om plaats te maken voor nieuwe ruimte. Het overgrote deel van alle gebouwen wordt echter zo optimaal mogelijk hergebruikt.

Vergunning hoofdkantoor Brico binnen

19-01-2021

Futurn verkreeg de omgevingsvergunning voor het realiseren van het nieuwe hoofdkantoor voor de doe-het-zelf keten Brico op bedrijvenpark #Westgate te Groot-Bijgaarden.. We zijn heel erg trots dit duurzaam bijna-energieneutraal (BEN) gebouw te kunnen realiseren samen met Brico, KRAS Architecten en Mathieu Gijbels!

Lees hier enkele persartikels:

HLN - Nieuw hoofdkantoor voor Brico in Groot-Bijgaarden: “Nemen onze verantwoordelijkheid in het streven naar duurzaam ondernemen”

Het Nieuwsblad - Brico bouwt nieuw hoofdkantoor op zo’n 2 kilometer van het huidige

Made in Vlaams-Brabant - Doe-het-zelver bouwt nieuw hoofdkantoor op West Gate

Ontmanteling drukpersen Corelio

10-03-2020

Duurzaam ontwikkelen betekent voor Futurn zoveel mogelijk on(der)benutte ruimte hérgebruiken (en nog zó veel meer!). Momenteel is de ontmanteling van de drukpersen in de bestaande gebouwen van Corelio te GRB aan de gang, in afwachting van de verdere ontwikkeling. Het overgrote deel van de bestaande gebouwen in deze 2e fase zal hier worden hergebruikt, een deel wordt afgebroken. Bekijk hier enkele, toch wel indrukwekkende foto’s van deze ontmanteling!

Hou mij op de hoogte

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Brochure Westgate

Laat hier uw gegevens na en ontvang de brochure via email.