Westgate

Alfons Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden

Beschrijving

Bedrijventerrein Gosset in Groot-Bijgaarden was lange tijd de thuisbasis van Corelio/Mediahuis, dat er onder meer zijn drukkerij en de redacties van De Standaard en Het Nieuwsblad vestigde. Intussen is de gekende mediagroep verhuisd en wordt de site volop omgetoverd tot een meerlagige en multifunctionele bedrijvencampus 'Westgate'. 

Fase 1

In de eerste fase van deze grootschalige reconversie kreeg het opslaggebouw aan de straatkant een volledige make-over, inclusief een nieuwe buitenschil, een transparante stalen voorzetstructuur en een optopping. Het troosteloze volume van weleer huisvest voortaan onder meer coworkingspace Fosbury & Sons en de Belgische vestiging van farmareus AstraZeneca. Ook Futurn heeft er een uitvalsbasis. Daarnaast werd ruimte gecreëerd voor meer dan 50 bedrijven waaronder Vanmarcke, Festool en tal van andere kleinere KMO-bedrijven. Ook doe-het-zelfketen Brico vestigde er een nieuw hoofdkantoor: een gloednieuw state-of-the-art BEN-gebouw.

Fase 2

Westgate is klaar voor verdere uitbreiding. Het vroegere kantoorgebouw en de drukkerij van Mediahuis worden nieuw leven ingeblazen. Niet alleen zal er plaats zijn voor grotere bedrijfsgebouwen op maat (OTM-Zenith / Sarawak / Vega), maar ook kleinere innoverende, ambachtelijke bedrijven zullen hier hun gading vinden. Van kleine tot grote kantoren, showrooms, flexibele ateliers tot opslagplaatsen. 

On-site services

Westgate wil meer zijn dan een klassiek bedrijventerrein en streeft naar een campus-concept waar het aangenaam is om te werken en te inspireren. Een palet aan diensten zoals lunchfaciliteiten, meeting rooms, event space, flexibele opslag, sport, … binnen een groen en duurzaam kader. 
 

4 ha
oppervlakte
40 %
hergebruik van ruimte
6,500
betonpuin hergebruikt
1,625
meer groen

Toplocatie aan de grens met Brussel

De ligging van West Gate aan het kruispunt van de snelwegen R0, E19 en E40 maakt de bedrijvencampus bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. De onmiddellijke nabijheid van een op- en afrittencomplex zorgt voor een eenvoudige en efficiënte ontsluiting.

Op wandelafstand bevindt zich een tram- en treinstation (Groot-Bijgaarden en Sint-Agatha-Berchem) met verbinding naar het centrum van Brussel.

In de onmiddellijke omgeving zijn ook diensten te vinden zoals supermarkten, restaurants, etc. Westgate is ondernemen op een kwalitatieve en innoverende toplocatie, op een boogscheut van Brussel.

Beschikbaarheden

Westgate Vanaf 50 m²

In beeld: fase 1

In beeld: fase 2

Blog

Sarawak Belux vestigt zich op Westgate

14-12-2022

Multidienstenverlener Sarawak Belux gespecialiseerd in Field Marketing en Brand Activation, heeft haar intrek genomen in het nieuwe kantoorgebouw en logistiek centrum op bedrijvencampus Westgate in Groot-Bijgaarden. Als lid van het United Nations Global Compact wil Sarawak de ecologische impact van haar activiteiten verder beperken. De verhuis naar dit BEN-gebouw (bijna-energieneutraal) is bijgevolg een logische stap. Welkom op Westgate!

Futurn dankt het voltallige bouwteam en opdrachtgever Sarawak voor de efficiënte samenwerking.

✍️ Architect: Kras Architecten
♻️ Studiebureau EPB en veilligheid: Feys
🛠️ Studiebureau technieken: BM Engineering
🔊 Studiebureau akoestiek: Bureau De Fonseca
🏗️ Aannemer ruwbouw: Willy Naessens
🪚 Aannemer afwerking: Meuleman
🚰 Aannemer HVAC en sanitair: Imtech
⚡ Aannemer elektriciteit: DKE

Update OTM-Zenith

09-12-2022

De werkzaamheden voor OTM-Zenith op Westgate vorderen snel. Het nieuw logistiek centrum met kantoorruimte met een oppervlakte van 6.000m² krijgt stilaan vorm. Het gebouw wordt in de hoogte gebouwd om ruimte te besparen.

Nog even wachten op het finale resultaat.

Nieuwe hoofdkantoor van Brico ondertussen up-and-running

01-12-2022

Het nieuwe hoofdkantoor van Brico op Westgate is ondertussen up-and-running. Een terugblik op deze waardevolle samenwerking, met dank aan een excellent bouwteam!

✍️ Architect: Kras Architecten
♻️ Studiebureau EPB/veilligheid: Feys
🛠️ Studiebureau technieken: BM Engineering
🔊 Studiebureau akoestiek: Bureau De Fonseca
🏗️ Aannemer ruwbouw: Mathieu Gijbels
🪚 Aannemer afwerking: Meuleman
🚰 Aannemer HVAC/sanitair: Imtech
⚡ Aannemer elektriciteit: DKE

Ruwbouw OTM-Zenith van start

02-05-2022

Met plezier bouwen we mee aan de toekomst van OTM-Zenith, letterlijk.

De eerste 'steen' van het nieuwe gebouw is gelegd. Een gebouw dat alle ingrediënten heeft om de toekomst van deze marktleider in het decoreren en bestickeren van machines, voertuigen en gebouwen te verzekeren.

"Een toekomst waarin we nog meer kunnen groeien zonder afbreuk aan kwaliteit, we een nog aantrekkelijkere werkgever worden en waar we ons duurzaamheidsbeleid nog meer kracht kunnen bij zetten", aldus zaakvoerders Kurt Persoons en Thomas Anthuenis.

Nieuw hoofdkantoor Brico opgeleverd

21-04-2022

Het nieuwe hoofdkantoor van doe-het-zelfketen Brico op Westgate is opgeleverd. Het BEN-gebouw (Bijna-Energie-Neutraal) matcht perfect met Brico's duurzame visie op ondernemen.

Een goede en vlotte samenwerking tussen Futurn, Kras Architecten, Mathieu Gijbels, DKE, nv Meuleman, Imtech, BM Engineering en Feys BV. Doe-Het-Samen!

Tijd om in te pakken. Welkom op Westgate!

Sarawak Belux trekt naar Westgate

15-04-2022

Multidienstenverlener Sarawak Belux is gestart met de bouw van een nieuw kantoor en logistiek centrum op het bedrijventerrein Westgate in Groot-Bijgaarden (Dilbeek). Futurn realiseert het bouwproject.

Het BEN-gebouw, met integratie van zonnepanelen, waterrecuperatie, klimaatplafonds en modulaire/circulaire opbouw, zal een totale oppervlakte hebben van 3.464 m². Op de benedenverdieping komt een magazijn met de ruimte voor een retail lab. Op de bovenste verdiepingen komen de commerciële afdelingen, de Sarawak Academy en de back-office.

“Als bedrijf willen we meer inzetten op duurzaam ondernemen. De stap naar een gebouw dat bijna energieneutraal is, is een eerste stap en bovendien zullen alle bedrijfsauto’s die vanaf 2022 worden besteld elektrisch of hybride zijn”, aldus Guy Maindiaux, voorzitter van de Sarawak Groep. “De verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor is een fantastische kans voor het bedrijf. Onze diensten zullen nu nog meer op elkaar afgestemd worden, aangezien we nu allemaal onder één dak zullen opereren.” Thierry De Rouck, algemeen directeur Sarawak Belux. Momenteel is Sarawak Belux gevestigd aan de Stationstraat in dezelfde gemeente. De logistieke afdeling is gelegen in Ternat.

“Er is ook veel ruimte om het bedrijf verder uit te breiden”, gaat Wim Wauters, Managing Director van Sarawak Belux, verder. “De toevoeging van de Sarawak Academy (aanbod verkoop-, verzorgings-, make-up- en producttrainingen) en de nieuwe logistieke ruimte zijn een echte toegevoegde waarde.” Sarawak zal na het zomerreces zijn intrek nemen in het nieuwe gebouw.

Sarawak België is het resultaat van de overname van Think and Go (Zaventem) en Promoplan (Groot-Bijgaarden) door de Sarawak Groep. Door deze overnames neemt Sarawak een rol in binnen het Belgische Field Marketing & Brand Activation segment. De onderneming is actief in verschillende marktkanalen: Consumer Electronics Goods, FMCG, Cosmetics, DIY & Travel Retail. Sarawak heeft meer dan 180 vaste medewerkers in België.


(Bron: MadeIn Vlaams-Brabant - 15.04.2022)

Theater op Westgate

27-08-2021

De gestripte gebouwen op #Westgate staan nog een tijdje leeg, dé ideale gelegenheid dus om Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek de kans te bieden enkele leuke theatervoorstellingen te organiseren in deze toch wel impressionante gebouwen!

Zo passeerden de voorstellingen 'Screws' en 'Testament van een journalist' de revue, die een mooie link maakt met het verleden van deze locatie (de vroegere Mediahuis-site). Het was alvast een succes!

Gebouwen op Westgate volledig gestript

22-06-2021

Na het strippen van een (overgroot) deel van de vroegere gebouwen en drukkerij van Mediahuis door Viabuild, is het nu tijd om de werf op te schonen en het terrein bouwrijp te maken voor de start van de projecten op maat na het zomerverlof.

Afbraak kantoorgebouw

11-05-2021

Het kantoorgebouw gaat tegen de vlakte. Ondertussen wordt ook de doorgang tussen het voorste en het achterliggende gebouw gemaakt en creëren we zo 2 afzonderlijke entiteiten.

Recyclage op Westgate

23-02-2021

6.500! Dat is het totaal aantal m³ aan puin dat gerecupereerd wordt na het strippen/deels slopen van de verouderde gebouwen op bedrijvenpark #Westgate.

Alle materialen worden zorgvuldig van elkaar gescheiden. Het beton en mengpuin wordt gebroken en hergebruikt als funderingsmateriaal op de werf. Het staal wordt opnieuw als grondstof gebruikt in de metaalindustrie. Het gipsafval wordt na opschoning als grondstof gebruikt voor de productie van nieuwe platen.

Door hergebruik of recyclage krijgen al deze grondstoffen een nieuw leven, wordt verspilling voorkomen en kan op de productie van nieuwe grondstoffen bespaard worden.

Ook dat is duurzaam herontwikkelen! Lees hier alles over onze duurzame visie.

Verloop van strippen gebouwen

19-02-2021

Strippen van het toekomstig parkeergebouw

05-02-2021

Start commercialisatie fase 2!

29-01-2021

Bedrijvencampus Westgate is klaar voor verdere uitbreiding! Het vroegere kantoorgebouw en drukkerij van Mediahuis met hun solide structuur en unieke volumes krijgen een nieuw leven. Van kleine of grote kantoren, showrooms, flexibele ateliers tot opslagplaatsen, West Gate biedt het allemaal op een toplocatie aan de grens van Vlaanderen met Brussel!

Filmpje afbraakwerken

26-01-2021

De afbraakwerken van een deel van de oude gebouwen, die niet meer bruikbaar zijn, zijn van start gegaan. Het andere (en overgrote) deel van de gebouwen wordt behouden en gerenoveerd. Naast het optimaal hergebruiken van onze bestaande ruimte, houden we ook rekening met het hergebruik van de materialen. Zo zal het merendeel van het puin worden hergebruikt in de koffering van de wegenis en het gebouw om zo de afvalstromen aanzienlijk te beperken. Ook het staal wordt gerecycleerd om nadien een nieuw leven te krijgen.

Deze combinatie van zowel renovatie en nieuwbouw zal uiteindelijk resulteren tot een gloednieuwe en duurzame plek om te ondernemen: een nieuwe business campus genaamd Westgate, die ruimte zal voorzien voor zowel grote als kleinere ondernemingen.

Afbraakwerken gestart!

19-01-2021

De afbraakwerken aan de bestaande gebouwen zijn gestart. Een deel van de magazijnen wordt afgebroken om plaats te maken voor nieuwe ruimte. Het overgrote deel van alle gebouwen wordt echter zo optimaal mogelijk hergebruikt.

Vergunning hoofdkantoor Brico binnen

19-01-2021

Futurn verkreeg de omgevingsvergunning voor het realiseren van het nieuwe hoofdkantoor voor de doe-het-zelf keten Brico op bedrijvenpark #Westgate te Groot-Bijgaarden.. We zijn heel erg trots dit duurzaam bijna-energieneutraal (BEN) gebouw te kunnen realiseren samen met Brico, KRAS Architecten en Mathieu Gijbels!

Lees hier enkele persartikels:

HLN - Nieuw hoofdkantoor voor Brico in Groot-Bijgaarden: “Nemen onze verantwoordelijkheid in het streven naar duurzaam ondernemen”

Het Nieuwsblad - Brico bouwt nieuw hoofdkantoor op zo’n 2 kilometer van het huidige

Made in Vlaams-Brabant - Doe-het-zelver bouwt nieuw hoofdkantoor op West Gate

Ontmanteling drukpersen Corelio

10-03-2020

Duurzaam ontwikkelen betekent voor Futurn zoveel mogelijk on(der)benutte ruimte hérgebruiken (en nog zó veel meer!). Momenteel is de ontmanteling van de drukpersen in de bestaande gebouwen van Corelio te GRB aan de gang, in afwachting van de verdere ontwikkeling. Het overgrote deel van de bestaande gebouwen in deze 2e fase zal hier worden hergebruikt, een deel wordt afgebroken. Bekijk hier enkele, toch wel indrukwekkende foto’s van deze ontmanteling!

Hou mij op de hoogte

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Brochure Westgate

Laat hier uw gegevens na en ontvang de brochure via email.